Leads krijgen met content [checklist]

Meer leads

Een aantal jaar geleden heb ik besloten mijn search engine advertising campagnes te stoppen om te starten met een voor mij toen nieuwe manier van marketing: leads genereren door contentcreatie. Gedurende een jaar heb ik minimaal twee blogposts per maand geschreven. En al na drie maanden had ik meer leads gegenereerd dan alle dure online advertentiecampagnes van de twee jaar daarvoor bij elkaar.

Autoriteit

Uiteindelijk heeft dit geleid tot mijn boek over Cloud Computing waarvan 20.000 exemplaren zijn gedrukt. Resultaat? Ik werd gezien als autoriteit op mijn vakgebied en potentiële klanten stonden in de rij om zaken met me te doen.
En het mooie is, het werkt nog steeds. Door contentcreatie word je site aantrekkelijker voor Google en is het mogelijk om zelfs op lastige zoektermen bovenaan in Google te komen. En dat levert nieuwe leads op.

Leadgeneratie checklist

Hierbij deel ik mijn checklist met de stappen die ik doorloop als ik content schrijf. Ik ben er van overtuigd dat ook jij met deze checklist dezelfde resultaten kan bereiken als ik. Ook als je geen ervaren schrijver bent. Doe er je voordeel mee en ik hoor graag wat het je heeft opgeleverd.

Check 1: gebruik een keywordplanner om de juiste termen te bepalen

Voorbeeld zoekwoordonderzoek via SEMrush
Als we zoeken op Hubspot zien we dat er in Nederland alleen al 12.100 keer gezocht wordt. Maar is het handig om daarop te targetten? De keyword difficulty (KD% in het overzicht) is 67,23% en daarmee behoorlijk hoog.

Meer leads genereren met content

Misschien is het handiger om je zoekterm iets te verfijnen. Met welke zoekterm precies is afhankelijk van je business.
Als je je eerste keywords hebt bepaald kun je door naar check 2.

Expert Tip: Probeer niet direct hoog te scoren op zoektermen waar veel anderen zich al op richten. Schrijf eerst content waarmee jouw ideale lead het meest is geholpen. Deel vooral je kennis, want die is waardevol. Kies dan een titel en gebruik de zoekwoordentools om te kijken naar welke woordencombinatie uit de titel van jouw artikel het meest wordt gezocht.
SEO specialist Amsterdam
Tim Kieft

Check 2: Lees de top 10 blogposts die je vindt als je op je zoektermen Googelt

Als je de blogpost doorleest vraag je dan steeds het volgende af:

Expert tip: Noem het misschien ouderwets maar ik hou ervan om artikelen te printen en met potlood op de bank aantekeningen in de kantlijn te maken. Dat zorgt ervoor dat ik de content nog beter verwerk en bovendien niet wordt afgeleid door inkomende berichten op mijn werkplek.
SEO specialist Amsterdam
Tim Kieft

Check 3: Maak nu een post die veel beter is dan (een van) de posts uit de top 10


Nu is het tijd om een betere blogpost te schrijven.

Starten met SEO-optimalisatie?

Pak het op de juiste manier aan.
Download mijn Gratis SEO Campagne template.

Tims SEO-tips

Check 4: Bloggers- en influenceronderzoek

Onderzoek of er bloggers of influencers zijn die links hebben geplaatst naar de top 10 posts die je eerder hebt gevonden. En benader deze.​

Check 5: Optimaliseer je best lopende blogposts

Na verloop van tijd zul je zien dat bepaalde posts beter hebben gepresteerd dan andere. Dat zie je bijvoorbeeld aan het aantal likes en/of de bezoekersaantallen voor die pagina. Nu is het tijd om die ‘winnaars’ verder te optimaliseren.

Tot slot: vooral doorgaan!

Laatste Supergeheime Bonustip (die je veel leads zal brengen)

Als ik onderzoek doe naar posts die in het verleden goed hebben gelopen bij mijn concurrenten dan voer ik in ieder geval de volgende zoekterm in in Google:

intitle:2020 inurl:2018 ‘mijn onderwerp’

Uitleg: Er vanuit gaande dat het nu 2020 is zoek ik op posts met het onderwerp ‘mijn onderwerp’ (zelf invullen dus) met 2018 in de url en 2020 in de titel. Het gaat hier om posts die blijkbaar zo succesvol zijn, die in 2018 (of een ander jaar mag ook) zijn gepost (wat blijkt uit de URL), dat de eigenaar van de site het belangrijk vond deze te actualiseren voor 2020 (wat blijkt uit de titel).
SEO specialist Amsterdam
Tim Kieft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top