Online Marketing Coach week 0: de voorbereiding

Leuk dat je wilt starten met ons Online Marketing Coach programma. Of je nog op de wachtlijst staat of al direct kunt beginnen, een ding is zeker: binnen enkele weken zul je meer leads halen uit je website.
Je online marketing zal na het volgen van dit programma op een hoger niveau staan. En je zult blijvend resultaat zien en bovendien weten hoe je ook in de toekomst je concurrentie voor kunt blijven.

Dit programma kunnen we maximaal met vijf ondernemers (of ondernemende managers) gelijktijdig uitvoeren. We doen dit tegen kostprijs. Dat wil zeggen dat we een klein bedrag per week vragen voor het dekken van licentiekosten en inhuur van derden. Zelf verdienen we hier niets aan.
Waarom we het dan doen? Omdat we willen dat Online Marketing voor ieder bedrijf beschikbaar moet zijn. En gewoon omdat we liever ons marketingbudget in deze trajecten stoppen (die ons natuurlijk veel positieve referenties zullen opleveren), in plaats van in duurbetaalde (online) advertenties.

Het programma

Het programma zal per week een ander thema behandelen waarmee je actief aan de slag gaat. Wij geven je de handvatten en jij zorgt voor resultaat. Ben je niet tevreden achteraf? Dan geven we je 50% van de kosten terug. Zo wordt jouw belang ook dat van ons en loop je minimaal risico.

Het programma:

 1. Week 0: de voorbereiding
 2. Week 1: linkbuilding
 3. Week 2: on-page SEO
 4. Week 3: wie is je klant? 
 5. Week 4: waar zoekt je klant op?
 6. Week 5: contentcreatie 
 7. Week 6: lead magnets
 8. Week 7: bezoekers laten converteren
 9. Week 8: e-mailmarketing 
 10. Week 9: Search Engine Advertising / Social Media Advertising
 11. Week 10: in overleg vrij in te vullen! 
Wat mag je van ons verwachten?
 
 1. Per week kort de theorie achter het onderwerp en hands-on instructies waarmee je aan de slag gaat
 2. Ongelimiteerde support (e-mail/app)
 3. Ongelimiteerde eindredactie op door jou geschreven webteksten (fair use)
 4. Waardevolle links naar (zo veel mogelijk gratis) tools en diensten op het web
 5. Lifetime toegang  tot de content van het programma dat steeds geupdate zal worden
 6. Garantie: niet tevreden achteraf? Dan delen we de kosten door twee

De voorbereidingen / ingangseisen

Om succesvol het programma te kunnen doorlopen hanteren we een aantal basic ingangseisen zodat we een vliegende start kunnen maken. Hieronder vind je ze inclusief aanbevelingen voor het geval je hier nog mee moet starten.

Website
We gaan er vanuit dat je een website hebt die minimaal driee maanden online is en waarop content staat die je wilt gebruikten om te optimaliseren. We hebben de voorkeur voor WordPress, maar als je een ander CMS hebt, dat redelijk veel gebruikt wordt kun je ook deelnemen aan dit programma.
Als dit nog niet het geval is kan ik je de onderstaande diensten aanbevelen:

Hosting
De beste hostingpartij op dit moment vind ik Siteground. Zij hebben servers in Nederland staan en bieden het meeste waarde voor je geld. Hun support is subliem. Via chat helpen ze je direct (in het Engels) met ieder probleem dat je hebt met een bij hen gehoste website. 24×7, zoals je het wilt dus.

Website in WordPress
Volgens W3Techs heeft WordPress ruim 61% van de CMS websites ‘in handen’. Geen wonder dus dat dit het CMS is dat de meeste integraties biedt en plugins voor extra functionaliteit. WordPress is open source. Maar als je het combineert met hosting (en support) bij Siteground vind ik daar eigenlijk geen nadelen meer aan kleven. Heb je een account bij Siteground dan kun je gemakkelijk een WordPress installatie laten uitvoeren zonder technische kennis.

Ferdy Korpershoek
Heb je nog geen website en wil je zelf aan de slag met WordPress dan raad ik je van harte deze videotutorial van Ferdy Korpershoek aan. Hij leg je in 2 uur en 45 minuten live uit hoe je een website van scratch af aan opbouwt. Mocht je al een website hebben, dan is het sowieso interessant om eens een kijkje te nemen bij Ferdy. Hij verdient zijn brood door al zijn kennis kosteloos ter beschikking te stellen. Uniek voor Nederlands vind ik dat.

Domeinnaam
Vroeger was de URL van je bedrijfsnaam heel belangrijk om beter gevonden te worden door Google. Inmiddels zijn de criteria wat verschoven naar content en autoriteit. Daar komen we later nog uitgebreid op terug.
De laatste tijd zijn er flink meer extensies bijgekomen. En ik heb het idee dat het minder uit maakt wat de extensie is. Al heb ik voor een website gericht op Nederland altijd nog een lichte voorkeur voor .nl of .com.

Voorkennis

Enige basiskennis is wel noodzakelijk en zal het eindresultaat sterk positief beïnvloeden. Hierbij een aantal bronnen waar je wat kennis kunt opdoen. Zijn termen als SEO, SEA, backlinks en dergelijke voor jou gesneden koek? Dan kun je deze stap gerust overslaan.

1. Basis SEO course bij Udemy. Ik vind Udemy de ontdekking van dit decennium. Er zijn veel betaalde cursussen, maar ook veel gratis cursussen die echt wel van waarde zijn. Ik zal dan ook regelmatig in dit programma verwijzen naar cursussen op Udemy waarmee je verder op het onderwerp kunt inzoomen.
Ben je op zoek naar een introductiecursus SEO / Online Marketing dan kan ik deze gratis cursus van harte aanbevelen.

2. Als je op zoek bent naar visuals om je website aantrekkelijker te maken, zoek dan niet verder dan naar Canva.com. Een soort online Photoshop maar dan eenvoudig. Je kunt gratis starten en al heel veel mooie visual maken. Maar voor een relatief klein bedrag krijg je ongelimiteerd toegang tot alle onderdelen van de site, inclusief 15 mln foto’s en extra design elementen.

3. Wil je echt een deep dive maken in SEO en online marketing dan kan ik de site van Neil Patel aanbevelen. Hij geeft gratis heel veel kennis en tools weg die je kunnen helpen sneller succesvol te zijn met online marketing. Het is allemaal wel in het Engels, maar hé, in het ergste geval werk je gelijk ook even aan je talen!

Succes met inlezen deze eerste week. En mocht je al vragen hebben mail ons dan gerust op team@inminded.nl