Schrijf niet voor Yoast met de korte achternaam

Marketing bureau Tilburg

Content schrijven is nog steeds een van de beste, zo niet de allerbeste, strategie om hoog te scoren in Google.  Google smult van goede content. Liefst lang (>2000 woorden) met heel veel interne en externe links en voldoende unieke plaatjes met alt-teksten.

Al jaren kent Google een hoge waarde toe aan goede content. En daarom is het niet verwonderlijk dat er veel tools en plugins zijn geschreven die je helpen je content te optimaliseren. Want er waren (vooral voor 2010) veel contenttrucjes die je eenvoudig kon toepassen die je snel hoger in Google konden laten ranken. Als je ze kende of de juiste plugins had.

Yoast

WordPress is het populairste CMS wereldwijd en kent heel veel plugins. En een van de belangrijkste, of in ieder geval een van de meest geïnstalleerde op WordPress, is Yoast.
Yoast helpt met nuttige SEO-adviezen je content beter te schrijven. En deze te optimaliseren voor zoekmachines. Het houdt een checklist bij van punten waarvan zij inschatten dat Google dat belangrijk vindt.

Dit zijn onder andere:

  • De lengte van de titel en de keywords daarin
  • Een metadescription
  • Afbeeldingen met alt teksten
  • Uitgaande links
  • Interne links
  • Taalgebruik
  • etc, etc.
 
 

Trucjes werken niet meer

Nu zijn dat soort zaken uiteindelijk best bepalend voor hoe graag Google jouw tekst ziet. Echter, in mijn ervaring, zeker niet de belangrijkste! In tegenstelling tot wat veel ‘specialisten’ nog steeds denken. Of in ieder geval: verkopen.

Veel van de trucjes uit de jaren ’10 van deze eeuw werken al lang niet meer. En als je ze nog steeds consequent toe past kan dit zelfs leiden tot langere ranking in de zoekresultaten.
Vandaar ook dat de focus weer terug is komen te liggen op content.

Ga je aan de slag met content dan ligt er een groot gevaar op de loer. Veel zakelijke bloggers schrijven namelijk teveel vanuit wat zij denken dat goed rankt, wat Google wil, of zelfs wat Yoast aangeeft te doen.
Maar Yoast is een formule. Een algoritme dat aangeeft wat de interpretatie is van de makers van wat goed wordt bevonden door Google. En omdat het een gratis plugin is zijn er bij veel mensen twijfels op dit wel zo up to date is.

Schrijf voor lezers

Goed. Genoeg daarover. Yoast is Yoast en heeft zeker bestaansrecht. Veel belangrijker echter dan je te richten op wat Yoast vindt is terug naar de bron te gaan. Voor wie schrijf je de tekst en wat willen zij lezen?

En dat zijn dus…… je lezers inderdaad!

Daarom is mijn vuistregel: schrijf voor je publiek, je lezers en niet voor Google. Dat wordt namelijk altijd beloond. En vaak sneller dan je denkt.
Want als je lezer je content waardeert, of zich er desnoods tegen gaat verzetten ontstaat er een dynamiek die Google echt doet opveren. Dan kan het snel gaan. Ook met een website met een lage autoriteit. 

Starten met SEO-optimalisatie?

Pak het op de juiste manier aan.
Download mijn Gratis SEO Campagne template.

Tims SEO-tips

3 reacties op “Schrijf niet voor Yoast met de korte achternaam”

  1. Your writing is perfect and complete. baccaratcommunity However, I think it will be more wonderful if your post includes additional topics that I am thinking of. I have a lot of posts on my site similar to your topic. Would you like to visit once?

  2. I found this blog. For what you have suggested to us, I have found some new data in your post, all things considered. The cerebrum is incredibly satisfying and I am all thanks to the astonishing degree of your article. https://totoforce.com/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top