Seo specialist
Amsterdam | Tilburg | Eindhoven

 

Wil je meer zoekverkeer naar je website? Meer bezoekers op je site converteren naar prospects? Een geautomatisserde leadmachine opzetten? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Schakel dan een SEO-specialist in. 

Speciaal voor bedrijven in Amsterdam optimaliseer ik alle online marketing aspecten om snel succesvol te zijn en meer business te genereren. 

Wat is Search Engine Optimization?

Zoekmachineoptimalisatie, Search Engine Optimization of SEO staat allemaal voor het zo goed mogelijk inrichten van je website om beter gevonden te worden door je doelgroep. Het val uiteen in een aantal componenten die daarvoor allemaal belangrijk zijn, waaronder:

Technische SEO (het CMS en de inrichting moeten kloppen)
Linkbuilding (heb je voldoende verwijzingen van andere site met een hoge autoriteit?)
Contentcreatie (schrijf je over de juiste onderwerpen met daarin de juiste zoekwoorden?)

Daarnaast zijn er nog andere zaken die meespelen die meer onder de grotere noemer Online Marketing vallen, maar wel nauw verwand zijn aan zoekmachineoptimalisatie, zoals:

Conversieoptimalisatie (als je een bezoeker hebt, hoe maak je daarvan een klant?)
Geautomatiseerde marketing (hoe zorg je ervoor dat je niet iedere suspect handmatig moet opvolgen?)
Adverteren via zoekmachines en social media 

 

Waarom is goede SEO belangrijk?

Uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven die er niet in slagen om in deze competitieve tijd in de top 5 te komen voor belangrijke zoektermen, na enkele jaren hun deuren moeten sluiten! Denk je dat ik je bang maak? Dat is niet mijn bedoeling. Maar het is goed te weten dat er een verband wordt gevonden. Natuurlijk is het niet de heilige graal en zijn er meer factoren die meewegen. En in sommige gevallen is SEO niet het antwoord. Maar voor de meeste bedrijven toch wel.

 

Hoe vind je een goede SEO-specialist?

Net als in veel andere vakgebieden heb je verschillende typen specialisten. Van juniors tot ervaren consultants. Maar ook mensen die je snel succes beloven zonder nog maar naar je website te hebben gekeken.
Ik geloof erin dat iedereen succesvol moet kunnen zijn. Of in ieder geval dat je daarvan een inschatting hebt gemaakt voordat je je in een SEO-project stort.
Helaas zijn er ook ‘specialisten’ die zogenaamde black hat technieken gebruiken (een soort van zoekmachine-spammen) die uiteindelijk zelfs een negatief resultaat tot gevolg kunnen hebben.
Houdt daar rekening mee als je een selectie doet. Vraag door over eerdere projecten en probeer, hoe lastig dat ook is, te achterhalen of het geen hit-n-run-type is.

Over mijzelf…

Sinds eind vorige eeuw heb ik succesvol bedrijven laten groeien. Daarbinnen hield ik me eigenlijk altijd al bezig leadgeneratie, marketing automation en met het hogerop komen in Google. Hoewel ik daar pas mee ben begonnen nadat we zijn gestopt met adverteren in de Gouden Gids in 2004. Al met al een hele tijd. Sinds een paar jaar help ik bedrijven in Tilburg, Amsterdam (en daarbuiten dus 😉 ) om online marketing succesvol in te zetten. Ik hou van het spelletje, de theorie en de creativiteit die soms nodig is om te scoren. Zonder daarbij de strenge regels van Google te buiten te gaan.
Op zoek naar een SEO-specialist? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via johan@inminded.nl om de mogelijkheden te bespreken.