SEO tools die ik graag gebruik

SEO tools voor online marketing

De tijd dat SEO eenvoudig was is al lang voorbij. Vroeger kon je zoekwoorden kiezen, je site hiervoor optimaliseren en wachten. De bezoekers kwamen dan min of meer vanzelf.
Als je daarnaast de moeite nam om ‘vals te spelen’ en je site volstopte met keywords dan ging het zelfs nog sneller. Google smulde daar van.

Door toegenomen concurrentie én door veranderingen in het algoritme van Google is dat tegenwoordig anders. Google (en Bing en Yahoo en Youtube) willen graag de beste resultaten teruggeven aan hun gebruikers. En daarom moet je als eigenaar van een site alert blijven op diverse zaken. 
Zo moet je voorkomen dat je dubbele (c.q. duplicate) content hebt, moet je site snel genoeg en mobile friendly zijn en moet je website voldoende autoriteit hebben ten opzichte van je concurrent die op dezelfde zoekwoorden gevonden wil worden.

 

SEO-tools

Dat zijn een paar voorbeelden van een hele lijst aan punten waar je eigenlijk continu aan moet werken om je site hoog in Google te houden.
Gelukkig zijn er een hoop online SEO-tools die je daarbij kunnen helpen. Daar waar ik in, zeg, 2008 nog alles handmatig deed kan ik nu niet meer zonder mijn toolbox.
Hieronder deel ik de lijst aan tools die mijn collega’s en ik bijna dagelijks gebruiken voor SEO-optimalisatie. Houd deze pagina in de gaten, want ik zal de lijst continu updaten met nieuwe inzichten.

Starten met SEO-optimalisatie?

Pak het op de juiste manier aan.
Download mijn Gratis SEO Campagne template.

Tims SEO-tips
[ninja_tables id="2446"]

In mijn artikel over zoekwoordenonderzoek vindt je een infographic met de vijf meest gebruikte SEO tools en hun specifieke sterkten.

2 reacties op “SEO tools die ik graag gebruik”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top