Waarom zou je adverteren op je eigen merknaam in Google Ads?

ADVERTEREN op merknaam online

De vraag wordt vaak gesteld: “Waarom zou ik adverteren op mijn eigen merknaam?”.  Organisch heb je misschien een toppositie, dus betalen voor een plek bovenaan in Google lijkt niet helemaal logisch. Het adverteren heeft toch veel voordelen en die zullen wij behandelen in dit blog.  

Redenen waarom je moet adverteren op merknaam 

  • Meer conversies  

Wanneer je adverteert op je eigen merknaam zul je ongetwijfeld een hoge positie innemen in Google Search. Er zullen dus veel klikken gegenereerd worden op de advertenties en dit zal zorgen voor conversies die binnenkomen via Google Ads. De mensen die zoeken op jouw merknaam doen dit met een reden, ze willen wat van je!  

Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan het adverteren in Google Ads en we mogen organische zoekresultaten niet vergeten. Sommigen spreken over kannibalisatie van organische conversies wanneer er wordt geadverteerd op eigen merknaam. Klinkt aannemelijk! Maar Google heeft de zoekresultatenpagina zo opgedeeld, dat advertenties eerst worden getoond en daarna pas de organische zoekresultaten. Stel je adverteert niet op je eigen merknaam en de concurrent wel, dan pakt de concurrent jouw toppositie af in Google Search af.  

Wanneer er (nog) niet wordt geadverteerd op je merknaam, kan je ervoor kiezen om niet te adverteren, want je staat immers bovenaan in Google. Toch heeft het adverteren een voordeel, omdat je de advertenties kan uitbreiden met extensies en daarmee “extra” advertenties kan maken. De advertenties vallen zo meer op en je kunt met de extensies verschillende landingspagina’s bereiken. Dit kan weer resulteren in meer conversies, omdat je bezoekers kan sturen naar relevante bestemmingspagina’s. Zo kan dit type van adverteren toch bijdragen aan een inbound marketing strategie. 

  • Bescherming van je merknaam 

WIl jij dat je grootste concurrentie bovenaan staat in Google wanneer er gezocht wordt op jouw merknaam? Het zal vast schrikken zijn om te horen dat dit mogelijk is, maar uit eigen onderzoek blijkt dat 40% van de accounts er mee te maken heeft. Je concurrent mag namelijk op jouw merknaam adverteren, zonder dat je er iets aan kunt doen. Met het adverteren op eigen merknaam kan je dit voorkomen. In concurrerende markten wordt deze techniek zeker toegepast, dus zorg dat je concurrent onder jouw merknaam blijft staan in Google.  

Tip: Zoek eens in Google op je eigen merknaam en bekijk de resultaten.  

Hogere kwaliteitsscore, hoge positie en lage kosten 

De kwaliteitsscore van jouw Google Ads account krijgt een ware boost bij het adverteren op eigen merknaam. De advertenties en bestemmingspagina’s zijn namelijk super relevant voor de persoon die zoekt in Google. Dit zorgt voor een hoge CTR’s, lage CPC’s en natuurlijk de hoge kwaliteitsscore. Dit klinkt voor velen klinkt als muziek in de oren.  

De CPC’s zijn nagenoeg altijd laag, omdat er niet of nauwelijks geboden wordt op jouw merknaam. In een concurrerende markt zullen de CPC’s iets hoger liggen, omdat er meer concurrenten erop bieden.  

Daarnaast zorgt adverteren op eigen merknaam voor het perfect plaatje voor Google. Google zal je belonen en een toppositie geven voor een laag CPC. Dit komt mede door de zeer positieve Ad Rank. Een toppositie met een lage investering, super!  

Conclusie  

Zoals je in dit blog gelezen hebt zijn er veel voordelen om te adverteren op eigen merknaam. Het levert je o.a. meer conversies op, een hoge kwaliteitsscore, hoge posities in Google en dat voor lage CPC’s. Het zal dus zeker een toegevoegde waarde zijn voor jouw bedrijf. 

Starten met SEO-optimalisatie?

Pak het op de juiste manier aan.
Download mijn Gratis SEO Campagne template.

Tims SEO-tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top